Elokuu on mukava kuukausi Kyproksella jos omistaa 4-5 jääkaappia ja on lomalla / työtön. Vesimelonikausi ei ole vielä kunnolla loppunut kun rypälekausi ottaa varaslähdön. Ja joka viikonloppu on jossain kylässä kyläjuhlat, joihin saa / pitää mennä.

Mieheni ostaa vesi- ja hunajameloneja useamman kerran viikossa. Lisäksi hänen vanhempansa ostavat niitä meille... Rypäleitä meillä kasvaa itellä ja niitä lähettelevät meille kaikki sukulaiset ja tuttavatkin joilla niitä on. Lisäksi mieheni vanhemmat tuovat meille saamiaan / ostamiaan rypäleitä. Kaikki kaksi jääkaappiamme ovat jo täynnänsä melojena enkä oikein tiedä mihin koloon tunkisin ne rypäleetkin sinne! Muista jääkaappia tarvitsevista ruuista puhumattakaan...

Kyläjuhlissa on tarjolla kreikkalaista ruokaa ja musiikkia. Melkiistä oikke ulukomailta, elikkäs Kreikasta, tulloo niihin yleensä laulamaan päätähti. Tapana on että tietty oman kylän juhliin mennään, mutta sen lisäksi myös tuttavienkin kyläjuhliin pitää / saa mennä. Eilen oltiin ekoissa, ystäviemme kylän juhlissa. Ja tänään ois meitin oman kylän pippalot. Jo aamusta kuulu tosta koululta mökää kun testailivat melutoosiaan. Mökä yltyy iltaa kohden ja jatkuu koko yön. Ja kaposet kylätiemme ovat täynnänsä autoja. Rukoilen tänäkin vuonna kissojemme puolesta, lukitten ne sisälle jos vaan pystyn. Ja saas nähä kuinka monta nahkamunaa löydän kanalastamme huomenna...

Remonttiimme tämä jaarittelu liittyy sillä tavalla että ei täsä oike kerkii remonttia tekemään kun pitää juhlia vaan! :-))) Eilenä kyllä saatiin jotain aikaan. Rakennusmestarimme kytki muutama viikko sitten vesiputket tiskialtaaseeni ja astianpesukoneeseen - ja totta helkkarissa ne kytkennät vuoti! Ja oli yhistelly niin monia erilaisia putkia ettei kaappiin enää saanut mahtumaan sinne kuuluvaa hyllyä - hyvä kun sain muovisaavin sinne tungettua jotta siihen saan vuotavan veden kerättyä. Mieheni aloitti korjauksen eilen, ja toki siinä keittiö sotkeentui oikein tehokkaasti. Mutta sai sen lopulta tuntien ähellyksen jälkeen kuntoon. Ja samalla opin loputkin kreikankieliset kirosanat - varsinainen kielikylpy! :-))) Kehusinkin miestäni sanomalla: "No niin, kattos ny, ei me mitään remonttiäijää tarvita, sä osasit tehä tonki putkihomman paljon paremmin ku se meijän ns. ammattilainen!" Siitä innostuneena alkoi mieheni kasaamaan ja asentamaan tiskialtaan ylle astiakaappeja. Ostettiin Ikeasta sellaset kaapit mistä löytyy sellanen suomalainen astiankuivauskaappi-systeemi, elikkäs ne ritilät. Nää Ikean on vähän sinnepäin, muttei kuiteskaan ihan yhtä hyvät ku perussuomalainen versio - mutta on ne paremmat ku jos ois ihan ilman ritilöitä niinku ennen - ja aina täällä. Hieno homma, mutta se kasaaminen, mittaaminen ja asennus... Huh-huh. Loin uuden viisaan sananlaskun eilen: "Jos haluat avioeron, käy Ikeassa ostoksilla ja kasaa ne kotona aviopuolisosi kanssa"! Kyllä raikas taas meijän kotona eilen, volyymini tais olla samaa luokkaa tän iltasten kyläjuhlien melun kanssa!  :-))) Kamalaa kun pitää aina välillä ;-) korottaa ääntä, mutta kun ei tunnu muuten menevän perille. Ja kyseessä oli vielä KEITTIÖ, paikka jossa työskentelen joka päivä ja näillä varusteilla tod. näk. monen monta vuotta. Täytyyhän sen sillon olla toimiva ja juuri minulle mitoitettu! Saatiin ne kaapit paikoilleen, mutta ovet ovat vielä asentamatta.

Tänään tuskin teemme mitään remppahommia, onhan tänään pyhitetty lepopäivä ;-) Mieheni herätteli jo aikasin, mutta jäin nukkumaan vaikka kristallipalloni hälyyttikin appivanhempieni vierailusta. Heräsinkin sitten puoli 10 ja näin avoimesta makkarimme ikkunasta appiukkoni. Könysin ylös, vaatteet päälle ja kahvikuppi kourassa laahustin pihalle. Toki otin kahvihörpyn ENNEN kuin astuin ulos, ihan vaan jotta varmuudella saisin toivotettua hyvät huomenet hymyillen ;-)

No niin, eläintarha kutsuu, joten jaaritukseni jatkuvat toisella kertaa!