Aaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nyt on hermojen lähtö TODELLA lähellä! Kyllä, raksahommien ansiosta. Ennen kuin työmiehet lähtivät tänään, niin minulle kohteliaasti ilmoitettiin että "rouvan ei sitten tule pestä kylppärin lattiaa suihkuttamalla vettä siihen". Luojan kiitos nojasin valmiiksi siihen seinään jossa lattialaattoja, muuten oisin kaatunu pyörtyessäni! Minkä v... takia sitten halusin lattiaan kaivon??? Jotta torakat pääsevät myös sitä kautta kätevästi kylppäriimme??? Viemärin tuoksuista ilmaa varten??? Koska haluan pyöreän muovisen ritilän koristeeksi keskella lattiaa??? Kahdessa sekunnissa kaikki kropassani oleva veri kerääntyi päähäni, tunsin kasvojeni tulipalon punaisuuden. Yritin rauhottua ja ajatella ettei nyt ole sopiva hetki sanoa IHAN juuri niin kuin ajattelen, koska silloin lähtevät nämä ainokaiset työmiehet eivätkä takas tule ja saadaan asua koko talvi lattiattomassa, ikkunattomassa ja ovettomassa talossa jossa myös vaara saada katto niskaansa.

Tein sitten mielikuvitusmatkan paperipussiin puhaltamiseen ja kysyin "miksi?" ja yritin hymyillä irvistämättä. "No koska jos laitat paljon vettä tähän lattialle niin se menee noista laattojen väleistä sisään ja aiheuttaa ison ongelman" minulle vastattiin ammattilaisen tietävyyttä säteillen! Herrajumalatääeioototta!!!!!!!! Sanoin sitten nätisti että ei Suomalaisissa kylppäreissä tällaista ongelmaa ole. Mieheni väläytti tähän "no ei kai ku teil on muovimatot". Sanoin ettei muuten aina oo, että kyllä Suomessakin käytetään laattoja ja en tiedä miten suojaavat sieltä laattojen alta mutta jotenkin suojaavat ja ei kyllä oo kosteusongelmaa. Ihan ketään lyömättä vielä totesin rauhallisesti että "Minä haluan pestä kylppärini vettä suihkuttamalla, työn helppouden, nopeuden ja tehokkuuden vuoksi, ja juuri siksi täällä nyt on tämä lattiakaivo, että enää en päivääkään imuroi ja moppaa kylppäriä." Raksamies hyökkäs: "montako neliötä tämä kylppäri on? Ei ees 10 neliötä, ja nyt sinä et sitten meinaa viitsiä mopata edes tätä alaa?"

Silloin ääneni kohosi ja nostin Suomen lipun tankoon: "meillä Suomessa yritetään tehdä asiat niin että toimivat ja työn teko käy helpommin niin voidaan se aika käyttää johonkin muuhun eikä tehdä asioita vaikeammiksi vuosi vuodelta niin kuin täällä Kyproksella ja sitten naisten on pakko pysyä kotirouvina kun kaikki aika menee luuttuamiseen päivästä toiseen!!!!!!!!!!!!!!!!" Raksamies ilmeisesti tajusi että nyt ollaan rouvan kanssa siinä pisteessä että kannattaa keksiä ratkaisu ongelmaan. Hetkellisen aivonystyröiden surinan jälkeen hän keksi että laattojen väliin voidaan laittaa sellaista ainetta josta kuivuessaan tulee kuin kumia eikä läpäise vettä. "Mutta se on kyllä kallista ainetta" hän totesi. Vastasin että "Siihen ehkä kannattaa sijoittaa vähän rahaa koska se kuitenkin tullee halvemmaksi kuin se että vaihdetaan nämä lattia- eli seinälaatat joka vuosi". Ihan tosi hei!!! Haloo!!! Tässä on lattiakaivo ja lattia laatoista, mutta lattiaa ei saa pestä niin että siihen suihkutettaan vettä! Tässä sulla auto mutta älä vaan aja sillä! Tässä sulle pullo viiniä mutta sitä ei saa juoda! Tässä pyykinpesukone mutta sillä ei saa pestä pyykkiä! Ei jumankauta hei... Heidän lähdöstään on nyt tunteja ja oon vieläki punanen ku paloauto. Miten mä kestän tän rempan loppuun...? Hjälpa mig!!!