Toinen virallinen remppapäivä.  Ruiskutin parit puut ennen miesten tuloa. Heidän saavuttuaan tein mestarille jääkahvin. Sitten kyselin aikataulua ja sain selville että ehdin huoltaa kanat. Hain ruoka-automaatit kanalasta ja suihkutin lankut. Jätin lankut kuivumaan ja täytin ruoka-automaatit. Ruiskutin taas lankut ja kannoin ruoka-automaatit kanalaan. Ruiskutin ja hain kanalasta vesipömpelit. Ruiskutin taas lankut ja sitten pesin ja täytin kanojen vesipömpelit. Ja taas ruiskutin puut ja sitten keräsin munat. Sitten oli tauon paikka ja tein mestarille jääkahvin ja 2 duunarille vein vettä ja kokista. Ite kait poltin hätäseen puol röökiä…

 

Opin tässä jotain uutta myös: jos haluat pitää tauon, mene piiloon juomaan kahvisi ja polttamaan tupakkasi. Teen aina sen virheen että menen miesten luo tupakki kädessä, kahvia juoden ja kahtelemaan mitä ovat siellä saaneet aikaan. Ja eikös sieltä heti ala kuulumaan ”Hei joo, meki haluttais kahvia, missä muuten on se-ja-se ja voisitko tuoda sitä-ja-sitä”, eli taukoni hupenee työntekoon. Tästä lähtien kyykin ruusupuskan takana piilossa kaffeineni ja tupakoitteneni!

 

Olin niin innoissani tehokkuudestani että päätin jatkaa samaan tahtiin. Meillä on kaksi muutakin pihapiirin yksiötä jotka täys TAVAROITA JOITA VOI JOSKUS VIELÄ JOKU TARVITA JA NIITÄ EI SAA HEITTÄÄ POIS (miestäni lainatakseni...)! Aloin siivoomaan ja tyhjentämään niitä, jotta saatais keittiön ihanat uudet Ikean kaapit sinne säilöön ennen kuin työmiehet ehtii nekin tuhota. Kauhee ku olinki tehokas: spreijasin lankkuja, jätin kuivumaan, menin lakasee varastoja, sitten takas ruiskuttelemaan ja taas takas lakaseen jne. Ihailtavaa tehokkuutta ja nopeutta, mutta ei ulkonäöllisesti kauheen edustavaa… Ruiskuttaessani ruiskulla tarttui nenäkarvoihini sitä myrkkyä, kuin liimaa. Ja sitten lakaistessani varastoa liittyi nenäkarvoihini pölyä… Vasta puolen päivä aikoihin, tämän jo monta kertaa toistettuani, huomasin ohimennen peiliin katsoessani miltä näytän ruskea-harmaine, pitkine nenäkarvoineni!!!  Juu ei mun tarkotus ookaan olla mikään hemaiseva sex bomb täällä työmiehille, mutta voisin sentään yrittää olla sen näkönen että voivat mulle puhuessaan kattoa muhun päin oksentamatta! Mitä tästä opimme? Jos spreijaat, älä lakaise ilman nenätulppia…?

 

Kaksi päivää olin maalikoneella suihkutellut ja ihmetellyt kun shortsini kastuvat sivulta ja takaa. Luulin että olin nojaillut johonkin märkään, mutta ei… Masiinan sivusta suihkuaa sitä ainetta ulos jostain kohtaa.  Olen kahden päivän aikana saanut siis itselleni aikaan 2 shortsit ja 2 alkkarit jotka eivät tule koskaan lahoamaan!

 

Raivasin myös tilaa pihalle jotta saadaan hommat pyörimään niin että mahdutaan liikkumaan ja että löydetään kaikki tarvittava nopeasti. Oli siis aika nostaa maasta siinä kuukausia lojunut kyyhkynpesärivitalo. Kokoa sillä on joku 170 cm kertaa 40 cm. Se oli lojunut maassa, oviaukot maata kohden, kuukausia. Menin toiseen päähän ja aloin punnertamaan hökötystä ylös. Juuri kun sain sen nostettua silmieni tasolle, vilisti sen alta ulos rottia!!! Alitajuntaisesti luulin kai laskeneeni koirat ulos tarhastaan kun aloin laskemaan neljään. Mutta menikin muutamalla yli. Jalat harassa ja kädet ilmassa pömpeliä pidellen kiljuin kuin nainen, eikä työmiehet tieteskään mitään paukutukseltaan kuullu! Yökkäilin ja kauhistelin hetken, mutta ei auttanut muu kuin raahata saastainen pömpeli sivuun. Minneköhän ne rotat vilisti…? Meijän yksiön ovikin oli auki kun ne läks sinnepäin juokseen… Voi kettu tätä maalaiselämää!!!